BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Dr. Spencer Kagan is een internationaal geprezen onderzoeker, presentator en auteur van meer dan 100 boeken en artikelen in wetenschappelijke tijdschriften. Hij is een voormalig klinisch psycholoog en full-time hoogleraar Psychologie en Onderwijs aan de Universiteit van Californië. Zijn coöperatieve strategieën worden gebruikt in lerarenopleidingen in veel landen. Dr. Kagan geeft workshops in meer dan 30 landen en zijn boeken zijn vertaald in vele talen. Hij is een veel gevraagd keynote spreker op nationale en internationale congressen.

Dr. Kagan ontwikkelde een coöperatieve aanpak voor lesgeven en klassenmanagement waarbij het werken met didactische structuren centraal staat. Coöperatief leren laat leerlingen doen waaraan ze behoefte hebben –praten, samenwerken, bewegen – in het teken van de leerstof. De interactie staat daarbij centraal; het versterkt het leerproces en creëert betrokkenheid, bij zowel leerlingen als leraar.

De didactische, coöperatieve structuren van Spencer Kagan worden door vele leraren in diverse landen gebruikt. Zijn werk is inmiddels uitgebracht in 48 landen. Naast zijn toonaangevende boeken met coöperatieve structuren publiceerde Kagan ook boeken over meervoudige intelligentie, leerlinggedrag, breinvriendelijk onderwijs en energizers voor in de klas.

Downloads

Uitgaven