BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Dylan Wiliam, PhD, is een van ’s werelds meest vooraanstaande onderwijsautoriteiten. Hij heeft geholpen bij het succesvol implementeren van klassikale formatieve toetsen op duizenden scholen over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Singapore, Zweden, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Een tweedelige BBC-serie, “The Classroom Experiment”, volgde Wiliam’s werk op een Britse middelbare school, en liet zien hoe formatieve beoordelingsstrategieën studenten in staat stellen, de betrokkenheid aanzienlijk vergroten en de verantwoordelijkheid van de klas verschuiven van leraren naar hun studenten, zodat studenten agenten worden van en medewerkers in hun eigen leerproces.

Wiliam is emeritus hoogleraar educatieve beoordeling aan het UCL Institute of Education (IOE), Londen, VK. Na een eerste graad in wiskunde en natuurkunde, gaf Wiliam zeven jaar les in stedelijke openbare scholen, en in die tijd behaalde hij verdere graden in wiskunde en wiskundeonderwijs.

Hij was decaan en hoofd van de School of Education (en later assistent-directeur) van King’s College London, senior onderzoeksdirecteur bij de Educational Testing Service in Princeton, NJ en adjunct-directeur (Provost) van het Institute of Education, University of London . Sinds 2010 besteedt hij het grootste deel van zijn tijd aan onderzoek en onderwijs.

Uitgaven