Vakbekwaamheid

Taal / NT2

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Veel leerlingen hebben moeite om grip te krijgen op informatieve teksten. Weer anderen kennen en snappen niet alle begrippen die op school gebruikt worden. Ze vinden het moeilijk om informatie te verwerken of ze hebben moeite met de Nederlandse taal, omdat ze thuis een andere taal spreken. Hoe kun je je leerlingen het beste bij hun taal- en leesontwikkeling begeleiden?

Brede blik 

Om de taal- en leesontwikkeling van je leerlingen te stimuleren, is een brede blik op taal en lezen nodig. Taal is meer dan alleen vaardigheden aanleren tijdens taal- en leeslessen. Het gaat er ook om hoe leerlingen strategisch met taal en lezen omgaan in andere vakken, zoals bij biologie, geschiedenis en wereldoriëntatie. Bazalt ontwikkelde hiervoor verschillende methoden, waarbij de leerlingen geprikkeld en betrokken worden.

NT2

Ook voor NT2 moet je bij Bazalt zijn! Steeds meer scholen krijgen te maken met leerlingen die de Nederlandse taal nog niet of niet goed spreken. Bazalt heeft een gedegen NT2-aanbod waar vele gebruikers enthousiast over zijn. Met onze materialen en achtergrondkennis maak je deze leerlingen goed wegwijs in Nederlandse taal.

Aanbod

Agenda

Downloads