BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Peter M. DeWitt stond elf jaar voor de klas en was acht jaar lang schoolleider in de staat New York. Hij is nu auteur, trainer, onderwijsconsultant en een veelgevraagd internationaal spreker. Zijn focus ligt op schoolleiderschap (samenwerkend en onderwijskundig leiderschap) en op het bevorderen van een inclusief schoolklimaat.

Zijn werk wordt breed erkend in de wetenschappelijke wereld en hij werkt samen met tal van schooldistricten, schoolbesturen, regionale netwerken en ministeries van onderwijs in Noord-Amerika, Australië, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. DeWitt is ook actief als schoolleiderscoach in Noord-Amerika. Met zijn team van leiderschapscoaches richt hij zich specifiek op onderwijskundig leiderschap. Daarnaast is hij een Leren Zichtbaar Maken-trainer. Hij werkt nauw samen met prof. John Hattie aan diverse projecten in Noord-Amerika. Tevens is hij een van de experts in het tv-programma Education Nation van NBC News. In Nederland werkt hij nauw samen met de Bazalt Groep. Op de website Education Week heeft DeWitt sinds 2011 een goedgelezen blog (Finding Common Ground). In 2013 werd hij door de vereniging van schoolbesturen van de staat New York (SAANYS) uitgeroepen tot Onderwijsprofessional van het jaar. In 2015 kreeg hij de titel Onderwijs-blogger van het jaar van de Academy of Education Arts & Sciences.

Peter DeWitt schreef diverse boeken, waaronder:

  • Flipping Leadership Doesn’t Mean Reinventing the Wheel (Corwin Press, 2014)
  • School Climate: Leading With Collective Teacher Efficacy (Corwin Press / Ontario Principals Council, 2017).
  • Coach It Further: Using the Art of Coaching to Improve School Leadership (Corwin Press, 2018).
  • Instructional Leadership: Creating Practice Out Of Theory (Corwin Press, 2020).
  • Samenwerkend leiderschap (Bazalt 2020)

Artikelen van zijn hand verschenen in educatieve tijdschriften op nationaal en internationaal niveau. Zijn werk is in meerdere landen vertaald.