Over Bazalt

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Wie zijn wij?

  • Wij vinden dat elke leerling het beste onderwijs verdient. Niet bij toeval, maar bewust.
  • Wij menen dat elke leerling, leraar en leider kan groeien; dat er voor iedereen een volgende stap in leren is.
  • Daarom helpen wij je om die groei mogelijk te maken. We steunen je om het best mogelijke onderwijs te verzorgen, door met je mee te denken en onze kennis te delen. Dat doen we via trainingen, coaching, trajecten op maat en onze educatieve uitgaven.

Ons verhaal:

Bij Bazalt weten we wat aantoonbaar het beste werkt in onderwijs. We vinden dat het onze verantwoordelijkheid is om te weten wat bewezen impact heeft op leren en goed lesgeven. Daarom werken we nauw samen met onderwijswetenschappers uit de hele wereld. Hun wetenschappelijke inzichten vertalen wij naar de dagelijkse praktijk van jouw school. Dat zie je terug in onze uitgaven en in onze training, coaching en implementatie.

Onze trainers kennen de onderwijspraktijk van binnenuit en slaan een brug tussen literatuur en de werkvloer. Onze trainingen zijn altijd een mix van theorie, praktijkvoorbeelden en interactie. Er is tijdens onze trainingen altijd ruimte om de transfer te maken naar je eigen dagelijkse praktijk, hoe die er ook uitziet. In primair onderwijs, voortgezet- of beroepsonderwijs.

Wetenschappers met wie we samenwerken:

John Hattie – Leren zichtbaar maken
Spencer Kagan –  Coöperatief leren
Shirley Clarke, Dylan Wiliam –  Formatief evalueren
James Nottingham –  De Leerkuil (Leeruitdaging)
Andy Hargreaves, Michael Fullan – Educatief leiderschap
Robert Marzano – De kunst en wetenschap van goed lesgeven