Aanbod

Peuter- en kleuterkennis voor IB-ers

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Ben jij IB-er op een IKC en wil je meer kennis van de peuter- en kleuterontwikkeling? Dan is deze training iets voor jou!

Essenties

  • Leer meer over de ontwikkeling van het brein
  • Krijg inzicht in de spelontwikkeling en in hoe spel wordt begeleid
  • Krijg kennis van de ontwikkeling van executieve functies
  • Met de opgedane kennis ben jij in staat PM-ers en leraren te begeleiden in de groepen en beleidskeuzes te maken voor de peuter-en kleuterbouw

Werkwijze

Tijdens de training wordt nieuwe kennis gepresenteerd en ga je hier direct actief mee aan de slag. Theorie en praktijk worden met elkaar verbonden door tijdens de training casussen te bespreken en tussentijds opdrachten uit te voeren.

Resultaat

Je krijgt kennis van de ontwikkeling van het brein van peuters en kleuters, van de sociaal emotionele ontwikkeling, de spelontwikkeling en over de ontwikkeling van executieve functies.

Je leert wat dit betekent voor het aanbod en het handelen van de pedagogisch medewerker en de leraar in groep 1-2. Omdat je steeds beter inzicht krijgt in wat goed aanbod en handelen is voor jonge kinderen, ben jij ook steeds beter in staat de PM-ers en leraren in hun werk te begeleiden.

Daarnaast helpt deze kennis je bij het maken van beleidskeuzes voor de peuter- en kleuterbouw. Na iedere bijeenkomst maak je praktijkopdrachten waarvoor je de groepen in gaat, observeert en in gesprek gaat met je jonge kind collega’s. Op deze manier verbind je de theorie met de praktijk.

Doelgroep

IB-ers (die hun peuter- en kleuterkennis willen vergroten), IB-ers die werken op een IKC.

En zeker ook geschikt voor leidinggevenden of kwaliteitsmedewerkers!

Training op locatie

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor jou? Vul dan het aanvraagformulier in:

Trainers