Agenda

Teken je Les

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Met het gelijknamige boek (geschreven door Rachel Levi en uitgegeven door Bazalt) leer je hoe je als leraar met tekeningen het leerproces ondersteunt.

Je wil het leren van je leerlingen of je team ondersteunen. Dat kan door beelden in te zetten om je boodschap over te brengen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat informatie beter begrepen en onthouden wordt als deze bestaat uit een combinatie van beeld en tekst.

Je hoeft zeker geen Rembrandt te zijn om je boodschap te tekenen. Het gaat erom dat je jouw boodschap communiceert met begrijpbare, simpele beelden. Als je je naam kunt schrijven, kan je ook tekenen in je les! In het onderwijs zijn er ontzettend veel toepassingsmogelijkheden om tekeningen effectief in te zetten.

Werkwijze

Dit betreft één training met drie verschillende trainingsmomenten.

Doelstelling

In dit trainingsaanbod leer je waarom, hoe en wat je beeldend kunt communiceren in jouw onderwijspraktijk. Onze trainers hebben ruime ervaring in het onderwijs en met visueel communiceren. Samen versterk je jouw didactisch handelen en kan je het leerproces van jouw leerlingen of team ondersteunen.

Doelgroep

Leraren, IB’ers, leerlingondersteuners, onderwijsassistenten, kindercoaches en schoolleiders of locatiemanagers met lesgevende taken

Literatuur

Levi, R. (2020) – Teken je les (inclusief)

Aanbevolen: Marzano, R. (2014), Wat werkt in de klas. Didactische aanpak.