Agenda

Stimuleren van reflectie en ontwikkeling in de kinderopvang

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Zicht op kwaliteit in de kinderopvang

In vier bijeenkomsten van elk drie uur krijg jij de kennis en vaardigheden mee om de reflectieve cultuur op jouw locatie of binnen jouw kinderopvang te stimuleren. Je leert om in korte tijd gericht te kijken in de groep. Je leert hoe je een reflectieve vraag kunt maken en hoe je de reflectieve dialoog kunt voeren. We helpen je om dit binnen jouw situatie en de mogelijkheden die er zijn te implementeren.

De essenties

       Stimuleren van de reflectieve cultuur binnen jouw locatie/kinderopvang

       Medewerkers stimuleren te reflecteren op effecten van hun aanbod en handelen

 

Werkwijze

Tijdens de training wordt afwisselend nieuwe kennis gepresenteerd en interactie, over de nieuwe kennis, georganiseerd. Iedere bijeenkomst wordt geoefend door de groepen in te gaan.

Je leert hoe je in een korte tijd (maximaal 5 minuten) een goed beeld krijgt van wat er op de groep gebeurt. Je leert een reflectieve vraag maken op verschillende niveaus zodat je jouw medewerkers ook op dát niveau kunt stimuleren dat bij hen past. Behalve het stimuleren op individueel niveau is er ook aandacht voor hoe dit kan binnen het hele team. Medewerkers gaan met elkaar in gesprek over de bedoelingen van hun aanbod en handelen en wat zij kunnen doen om de effecten van hun aanpak nóg verder te versterken. 

Doelgroep

Managers in de Kinderopvang, Pedagogisch Coaches.

 

Literatuur

Flitsbezoek
Boek Flitsbezoek