Agenda

Informatiebijeenkomst Samen Groeigericht Oefenen

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

De leerlingen zijn terug op school! Volop kans om leerstof weer sámen goed te oefenen. De handreiking Samen Groeigericht Oefenen die wij hebben ontwikkeld voor scholen, stimuleert en helpt daarbij. Ben je werkzaam in groep 1/2? Onderaan deze pagina kun je je inschrijven voor de informatiebijeenkomst voor groep 1-2.

De handreiking, materialen en de informatiebijeenkomst vormen samen één pakket. De handreiking Samen Groeigericht Oefenen is erop gericht dat je als leerkracht meteen kunt starten met het coöperatief oefenen met je groep. De handreiking bevat in totaal 10 didactische structuren die leraren kunnen inzetten met de leerstof van hun jaargroep. In dit coöperatieve oefencircuit weten leerlingen waar ze staan en wat ze door (extra) oefening willen en kunnen bereiken. 

Een expert biedt op woensdag 2 juni de mogelijkheid om het toe te lichten en coaching voor de organisatie van de werkwijze in jouw groep krijgen. In 1 uur leer je hoe je de handreiking efficiënt inzet met je leerlingen en heb je nog meer suggesties voor aanpak, monitoring en leerstofinhoud. Het is niet verplicht om de informatiebijeenkomst bij te wonen. Als je de handreiking wil aanschaffen zonder de informatiebijeenkomst bij te wonen, meld je dan toch aan. Dit kun je aangeven in het opmerkingenveld op het inschrijfformulier (bij stap 2).

De essenties

  • Handreiking beschrijft 2 structuren per week binnen een thema voor groep 1-2
  • Handreiking beschrijft 4 structuren per week voor groep 3 t/m 8 voor een periode van 8 weken

Doelgroep

Deze informatiebijeenkomst is voor leerkrachten van groep 3-8. Er is ook een informatiebijeenkomst voor groep 1-2: inschrijven voor informatiebijeenkomst groep 1-2